tipizate imprimate papetarie

Mergi la pagina principala »

Sunteti pe :

Pix sau stilou pentru un scris frumos?

In trecut copiii scriau la scoala doar cu stiloul. In prezent situatia s-a schimbat mult. Inca din clasele primare copiii pot alege cu ce sa scrie si pot sa foloseasca atat stiloul cat si pixul.

Pe piata sunt nenumrate modele de la diverse firme si cu preturi variate. Pentru a putea alege in cunostinta de cauza trebuie sa stim care sunt diferentele de baza dintre pix si stilou.

Cititi si despre articole pentru scoala.

In afara de tipul de cerneala, atat pixul cat si stiloul au componente specifice. Penitele sunt de foarte multe ori groase, si tocmai pentru asta se recomanda sa se utilizeze la lectii de caligrafie. Atunci cand cumparati un stilou pentru copilul dumneavoastra trebuie sa hotarati care este grosimea ideala a penitei.

Pixul are o mina subtire si fiecare tremurat al mainii va scadea calitatea scrisului. O alta diferenta dintre pix si stilou sta in faptul ca pixul odata terminat trebuie inlocuit pe cand stiloul se poate utiliza pe o perioada mai lunga de timp.

Exista motive intemeiate pentru care elevii invata sa scrie cu stiloul. In prima faza copii invata sa deseneze literele. Stiloul obliga la o atentie sporita si stimuleaza miscarile fine din incheietura. Sfaturile unui invatator priceputi si stiloul bun pot determina din copilarie un scris lizibil, echilibrat si chiar frumos. Daca in gimnaziu elevii inca scriu urat este bine ca pixul sa fie inlocuit cu un stilou.

Rapiditatea este unul din punctele forte ale pixului. Un stilou este mai sensibil decat un pix si cere o atentie mai mare. Daca elevii trebuie sa ia notite repede atunci vor folosi cu siguranta un pix. Se recomanda utilizarea unui pix cu varf moale care permite pastei sa se aseze cu usurinta pe foaie fara a fi nevoie de apasarea suplimentara.