tipizate imprimate papetarie

Mergi la pagina principala »

Sunteti pe :

Parintii si caietele de teme

De multe ori temele pentru acasa sunt o problema pentru copil, posibil chiar din clasa I sau mai tarziu. Uneori este necesar ca pe copil sa il distrageti de la joaca si sa ii aduceti aminte ca are teme de facut. In acest caz este bine sa observati ce anume ii determina pe copii sa considere tema pentru acasa drept o sarcina suparatoare. Este posibil ca acesta sa nu se poata concentra in clasa sau sa aiba un ritm de lucru mai lent, sa aiba dificultati la realizarea sarcinilor si sa ramana in urma. Din aceste cauze copilul poate deveni frustrat si din ce in ce mai putin interesat de ipostaza de elev.

Cititi si despre articole pentru scoala.

Pentru ca rezolvarea temelor sa nu se transforme intr-un razboi intre copil si parinti este bine ca ambii parinti sa inteleaga ca din paretea copilului este nevoie de un efort deosebit pentru a respecta regulile pe care le stabiliti impreuna. Sunt importante si discutiile cu profesorii si invatatorii legate de comportamentul copilului la ore.

Daca ati constatat ca elevul uita sa isi noteze temele stabiliti un regulament prin care sa ii dati puncte pentru temele notate pe caiet. Aveti intodeauna grija ca elevul sa aiba toate articolele scolare necesare pentru a isi face temele. Caietele terminate trebuie inlocuite din timp, la fel si pixurile, acuarelele, blocul de desen si cariocile.

Stabiliti impreuna cu copilul ora la care acesta trebuie sa inceapa sa isi faca temele. Daca nu puteti stabili ora stabiliti momentul zilei: de exemplu dupa somnul de pranz. Daca ai constatat ca puterile copilului sunt refacute dupa o mica perioada de somn, acorda-i aceasta perioada de refacere. Important este ca acest moment sa nu fie schimbat deoarece pot sa apara dificultati in rezolvarea temelor. Nu este recomandata rezolvarea temelor seara tarziu dupa ce te intorci de la munca.