tipizate imprimate papetarie

Mergi la pagina principala »

Sunteti pe :

Greutatea normala a ghiozdanului

Dupa inceputul de an scolar, toti parintii se intreaba daca ghiozdanul nu e cumva prea greu si daca acesta poate afecta sanatatea copilului.

Daca ghiozdanul este prea greu acesta va afecta pozitia normala a copilului si poate cauza dureri de spate daca greutatea persista pe termen lung.

Cititi si despre articole pentru scoala.

Pentru a evita durerile de spate un ghiozdan nu trebuie sa cantareasca mai mult de 15% din greutatea copilului. Pentru scolarii care au obiceiul sa tina ghiozdanul doar pe un umar riscul aparitei durerilor de spate este mai mare. Pentru a evita un ghiozdanel greu si supraincarcat va recomandam sa aveti grija sa scoateti articolele scolare care nu sunt utile. De exemplu caietele speciale, blocul de desen, acuarelele, materialele pentru lucru manual sunt folosite de maxim 2 ori pe saptamana si nu are sens ca elevul sa le tina in ghiozdan zilnic.

Oamenii de stiinta au folosit teste bazate pe imagistica prin rezonanta magnetica, pe copii sanatosi, in timp ce acestia carau diferite greutati. Studiile arata ca in timp ce copilul are o greutate mai mare in spate compresia vertebrelor este mai mare si apar asimetrille si modificarile de forma. Copiii ajung in timp sa raporteze disconfort  si durere.

Va recomandam sa alegeti ghiozdane care permit ajustarea manerelor, cu burete si intarituri pentru spate. In asa fel se obtine o adeziune mai buna si repartitia corecta a greutatii. Presiunea este simtita mai putin la nivelul spatelui si greutatea se distribuie uniform pe umeri.

Pentru a nu solicita spatele copilului puteti alege si ghiozdane troller. Inconvenientele acestor ghiozdane apar atunci cand copilul trebuie sa urce scari sau sa treaca de pe un trotuar pe altul.